Deel 1

Kort vertel ik iets over Walt Disney en zijn hinderissen die hij had voordat hij definitief doorbrak met zijn eigen studio en Mickey Mouse. Ik leg een link tussen de Nederlandse Gouden Eeuw en de film Sneeuwwitje. Hoe greep de Amerikaanse kunstenaar Paul Mccarthy naar het thema Disney?  Slot Neuschwanstein komt aan bod en welke invloed deze heeft gehad op de visie van Disney.

Deel 2

We beginnen met Beauty and the Beast uit 2017, hoe voert Disney de regie en de vormgeving? We vergelijken deze met de tekenfilm en versie van Jean Cocteau. Welke motivatie had Cocteau voor het maken van deze film? Ik zoom in op celebration village, een stadje in Florida en vergelijk het met de visie van Edward Hopper. De Musical The Lion King komt aan bod en ik breng deze in verband met de gedachte van Piet Mondriaan.

360 GRADEN KUNST

LEZINGEN AANBOD

Dit is een greep uit het recente lezing. Een lezing bestaat uit ongeveer 2,5 uur inclusief een pauze. Ik heb mijn eigen beamer en boeken bij mij. Wilt u door mij een onderwerp laten behandelen, bijvoorbeeld wat aansluit bij een tentoonstelling, film, voorstelling of concert, dan wil ik dit graag met mijn kennis en inzicht voor u samenstellen. Voor de mogelijkheden en kosten kunt u contact met mij opnemen.

2 Comments

  • Hallo Paul, afgelopen zondag heb ik de lezing over Walt Disney deel 2 bijgewoond.
    Ook deze was wederom erg interessant.
    Het houdt me bezig en je gaat automatisch anders naar bepaalde dingen kijken.
    Kortom mijn ogen zijn geopend
    Thanks for All this information.
    Tot ziens bij een volgende meeting.
    Marleen (vriendin van Sylvia)

    • Hoi Marleen,

      Dank voor je lieve mail.

      Ik lees deze nu pas. Mijn website is vol in ontwikkeling en ik ben niet van de technische snufjes.

      Hoorde van sylvia dat jullie naar de Kunsthal zijn geweest. Fantastisch!! Ik was daar 2 weken gelede ook en genoten va die Portugese kunstenares! Tijdens mijn Marilyn Monroe lezing zal ik daar op terug gaan komen.

      Mijn plan is om in januari weer een lezing te plannen, misschien is dat weer bij Loes of anders bij Ineke in Hoevelaken.

      Leuk je dan weer te zien!

      Gr Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *